De belangrijkste onderdelen van On-Page SEO

Wat is On-Page SEO

On-page SEO is een verzamelterm voor alle activiteiten die je uitvoert op je websitepagina’s om deze beter vindbaar te maken in zoekmachines. In tegenstelling tot technische SEO heeft dit dus voornamelijk betrekking op content en de inhoud van jouw webpagina. Onderstaande punten behoren tot On-Page SEO:

#1 Content

Met de content op jouw website worden je website teksten bedoeld. Bij het schrijven van website teksten is het belangrijk om twee doelen in het achterhoofd te houden. Enerzijds wil je met je schrijfstijl jouw doelgroep aanspreken, activeren en informeren. Anderzijds wil je een tekst schrijven die voldoende zoekwoorden bevat en aansluit bij de andere On-Page SEO aspecten. Zo is het aan te raden om je pagina titels en URL structuur terug te laten komen in de teksten op jouw website.

#2 Meta titels

De term klinkt ingewikkeld, maar het gaat hier om de titels die je bij je SEO instellingen meegeeft aan jouw website pagina’s. Een standaard instelling voor een home pagina is bijvoorbeeld: New Era Media | Home. Je kunt hier veel meer uithalen door hier ook zoekwoorden in te verwerken zoals de regio waarin je opereert en je kernactiviteit. Bijvoorbeeld: New Era Media | Webdesign bureau Etten-Leur. 
Let op: voor een meta titel geldt een maximale lengte van 60 karakters.

#3 Meta omschrijvingen

De meta omschrijvingen van jouw website zijn beschrijvingen van jouw pagina’s. Ook hierin kun je relevante zoekwoorden verwerken. Slim is om hierin ook je meta titel terug te laten komen. Hierbij geldt een maximale lengte van 155 karakters. Wees dus kort en bondig!

#4 URL-structuur

Bij het aanmaken van een websitepagina kun je kiezen voor de URL waar deze aan gekoppeld is. De URL begint altijd met je domeinnaam gevolg door een slash teken. Vermijd speciale tekens hierbij zo veel mogelijk en ook hiervoor geldt: kort maar krachtig. Je kunt in je URL ook zoekwoorden verwerken. Ideaal als je kiest voor landingspagina’s!

#5 Afbeeldingen & ALT-teksten

Afbeeldingen zijn niet alleen voor visuele doeleinden essentieel op een website, maar ze dragen ook bij aan de vindbaarheid van je site. Ga jij afbeeldingen toevoegen aan je site? Zorg dan dat je de onderstaande valkuilen vermijdt:

  1. Te grote afbeeldingen: Te grote afbeeldingen zorgen voor een vertraging van de laadtijd van je website. Maak dus altijd de afweging tussen kwaliteit en grootte. Met programma’s als Photoshop kun je een afbeelding comprimeren tot een formaat die je laadtijd niet beïnvloedt maar waarbij je niet op kwaliteit in hoeft te leveren.
  2. Geen ingevulde ALT-teksten: Iedere afbeelding kan voorzien worden van een ALT-tekst. Dit is een soort afbeelding omschrijving/zoekwoord die je een afbeelding meegeeft. Het voordeel hiervan is dat de afbeelding bij bepaalde zoektermen ook naar boven komt in Google, wat je extra website bezoekers oplevert.

Wil jij aan de slag gaan met je On-Page SEO en kun je wel wat hulp gebruiken?
Check dan ons SEO aanbod!

DEEL DIT BERICHT

Gerelateerde berichten