Offline marketing: tips, tricks & voorbeelden

In een wereld waarin digitalisering een steeds grotere rol speelt, leggen veel bedrijven de focus op online marketing. Daarbij vergeten we soms de kansen die offline marketingmiddelen ons bieden. Heb jij bijvoorbeeld gedacht aan visitekaartjes, briefpapier of advertenties? In deze blog geven we je tips, tricks & voorbeelden van offline marketingmiddelen die jij écht niet links mag laten liggen!

#1 Logo’s & huisstijl laten ontwerpen

De logo en huisstijl van een bedrijf vormen de basis voor alle marketing uitingen. Eenheid en samenhang zijn hierbij essentieel. Je wilt als bedrijf een krachtige boodschap overbrengen op jouw doelgroep en je wilt natuurlijk dat zij jou herkennen. Een logo en slogan dragen natuurlijk bij aan de herkenbaarheid van een bedrijf. Lettertypes, kleurgebruik en afbeeldingen worden echter vaak over het hoofd gezien terwijl ook deze bijdragen aan de algemene branding van een bedrijf. Het vastleggen van de huisstijl gebeurt in een brandbook. Bekijk ons blog over de essentie en onderdelen van een brandbook hier! Wil jij een logo laten ontwerpen of een huisstijl voor jouw bedrijf laten ontwikkelen? Dan ben je bij New Era Media aan het juiste adres. Klik hier voor meer info! 

#2 Watermerk, briefpapier & facturen designen

Kies voor vaste sjablonen om deze eenheid door te trekken in het gehele bedrijf. Een watermerk met logo, briefpapier en factuur in een vaste lay-out en stijl zijn daarbij essentieel. De klant herkent jouw bedrijf uit duizenden en door simpelweg één sjabloon te laten ontwerpen door een ontwerpbureau ben jij van alle rompslomp af!  

#3 Flyers laten maken 

Hoewel veel bedrijven kiezen voor social media als belangrijkste marketingkanaal zijn flyers heel erg effectief. Een voordeel van flyers is namelijk dat je deze bij jouw lokale doelgroep kunt verspreiden én dat je er meer content op kunt plaatsen. Jouw doelgroep krijgt simpelweg meer informatie en je kunt de sfeer van jouw bedrijf beter overbrengen op jouw doelgroep. Tip: een eerste indruk krijg je maar een keer. Laat jouw flyers ontwerpen door een professioneel bedrijf!  

#4 Advertenties voor jouw bedrijf!

Hoe vergroot je de naamsbekendheid van jouw bedrijf? Klanten werven kost, zeker bij het starten van een bedrijf, veel moeite. Adverteren in een plaatselijk krant of een magazine kan er dan voor zorgen dat jij de juiste doelgroep aantrekt. Advertenties vragen om pakkende teksten én een opvallend design die aansluit bij de huisstijl van jouw bedrijf. Tip: voeg altijd een duidelijke call-to-action toe in jouw advertentie. Wil je dat mensen jouw website gaan bezoeken? Laat ze dat dan weten! Vergeet ook niet om jouw logo en contactgegevens toe te voegen. Je wilt wel dat de advertentie geassocieerd wordt met jouw bedrijf. Kun jij wel wat hulp gebruiken op gebied van vormgeving of wil jij een advertentie laten maken? Klik hier voor meer info! 

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerde berichten

Recente berichten

ACTIE: Social media post laten ontwerpen

Bijna ieder bedrijf is wel actief op social media. Het biedt dan ook kansen op meer naamsbekendheid en het genereren van leads. Zonder goede Social media strategie óf een goede

Online marketing trends voor 2022

#1 Social shopping  Wie zegt dat jij jouw producten alleen via je webshop kunt verkopen? Het verkopen via social media is een opkomende trend waar steeds meer bedrijven op inhaken.

GRATIS kerstkaart design in jouw huisstijl

Nu oktober alweer op zijn einde loopt staan de feestdagen voor de deur. Dé ideale kans voor klantbinding en het versterken van de band tussen jou en je klanten! Door

Advertentie