Favorieten, Featured, Website

De basisprincipes van websites

Zakelijke website laten bouwen New Era Media

Het hebben van een website is al lang geen “nice to have” meer voor ondernemers, maar een echte must! In deze tijd wordt nog eens extra duidelijk hoe belangrijk het hebben van een website is, maar dat betekent niet dat iedereen helemaal bekend is met termen als “hosting” of “CMS”. Als ondernemer ben jij simpelweg goed in andere dingen! In deze blog maak je kennis met de basisprincipes van webdesign! We brengen je een aantal basistermen bij, zodat jij weet waar je het over hebt!

 #1 De domeinnaam.

Het (laten) maken van een website begint allemaal met het registreren van een domeinnaam, maar wat is dat precies? Een domeinnaam is het internetadres van jouw bedrijf. Belangrijk dus om een goede domeinnaam te kiezen. Waar je op moet letten bij het kiezen van een domeinnaam? Simpel! Houd het kort en eenvoudig. Dat wil zeggen: kies bijvoorbeeld simpelweg voor jouw bedrijfsnaam en vermijd koppeltekens. Natuurlijk moet je ook opletten dat jouw domeinnaam niet fouten gevoelig is en is het verstandig om te kiezen voor een .nl of .com extensie. Deze zijn in Nederland het populairst én worden als betrouwbaar gezien!

#2 De webhosting.

Met een domeinnaam ben je er nog niet. Ook het aanschaffen van een hosting pakket is noodzakelijk om jouw website uiteindelijk online te zetten. Bij webhosting koop je een stukje webruimte op een server waar jouw website op komt te staan. Bezuinigen op een webhosting is niet aan te raden. Hierbij speelt beveiliging en snelheid een grote rol. Vaak kun je bij de aanschaf ook kiezen voor een e-mailpakket zodat je e-mailadressen met jouw domeinnaam aan kunt maken. Wel zo professioneel!

#3 Het Content Management System (CMS).

Het content managementsysteem is in principe het laatste hoofdstukje van de puzzel. In de CMS bouw je jouw website. Dit is dus het praktische gedeelte van je websites waar je teksten en afbeeldingen op kunt zetten. Kies voor een CMS wat veel mogelijkheden biedt en waarmee je later nog uit kunt breiden. Je weet nooit waar je met jouw bedrijf naar toe wilt in de toekomst. Bij New Era Media werken we met WordPress CMS voor het bouwen van websites. Wil je weten waarom? Dat lees je hier!

Nu je de basisprincipes van websites kent kun je zelf aan de slag! Kun je wel een beetje hulp gebruiken of is het bouwen van een website niet jouw ding? We helpen je graag. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze over ons pagina. Wil je weten welke andere zaken bijdragen aan het bouwen van een succesvolle website? Dan is onze checklist echt iets voor jou!

DEEL DIT BERICHT

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gerelateerde berichten

Didy van Belkom

ONLINE MARKETEER

Als Online Marketeer help ik jou bij het oplossen van online marketing vraagstukken! Voor en strakke content planning, pakkende website teksten en goede SEO instellingen ben je bij mij aan het juiste adres. In de blogs deel ik mijn kennis met je!

Categorieën
Onze favorieten
Sponsor

HIER JOUW ADVERTENTIE?

Explore